Stara - Jokainen osallistuja on tähti!

 

Kassiin pakatut eväät ja esiintymisasut. Napakat letit niskassa. Perhosia vatsanpohjassa. Yhdessä odottamista. Raikuvat aplodit yleisöltä. Riemua omasta ja toisten onnistumisista. Mitali kaulaan.

Tätä kaikkea ja paljon muuta on Stara. Stara on Voimisteluliiton oma tapahtuma 7-12-vuotiaille, niin harrastajille kuin kilpavoimisteluun tähtääville. Stara on oiva tilaisuus harjoitella “oikeissa kilpailuissa” toimimista ennen kilpasarjaan siirtymistä ja näyttää siihen mennessä opittuja taitoja yleisölle yhdessä toisten voimistelijoiden ja tanssijoiden kanssa. Osallistujia ei laiteta minkäänlaiseen paremmuusjärjestykseen, vaan jokainen suoritus palkitaan mitalilla ja arvioidaan sanallisesti huomioiden erityisesti onnistumiset. Voimistelija saa palautteen omalta valmentajaltaan, jolle arvioinnissa annetaan vihjeitä myös tulevaan työskentelyyn.

Mikkelin Naisvoimistelijat järjestää sunnuntaina 28.4.2019 Savo-Karjalan alueellisen Stara-tapahtuma. Tällä kertaa tapahtumassa edustettuina ovat akrobatiavoimistelu, joukkuevoimistelu, rytminen voimistelu, tanssillinen voimistelu sekä naisten ja miesten telinevoimistelu. Saimaa Stadiumille saapuvat parisataa voimistelijaa edustavat paikallisten Mikkelin Naisvoimistelijoiden, Brahen Voimistelijoiden, Mikkelin Kilpa-Veikkojen ja Voimisteluseura Siriuksen lisäksi Savonlinnan Voimistelu ja Liikuntaa, Jyväskylän Naisvoimistelijoita, TVSIllusionia, Palokan Iloa ja Kuopion Reippaan Voimistelijoita.

Stara-tapahtuma on kuin pieni näyteikkuna alueemme voimistelutarjottimelle. Alle kouluikäiset tulevat Simone Bilesit, Katja Volkovat ja Tomi Tuuhat pääsevät näkemään, mitä he itse voivat muutaman vuoden sisällä osata. Alle 12-vuotiaille sisäänpääsy on maksuton, sitä vanhempien lipun hinta on 5€. Lippuja voi tilata ennakkoon 17.4. saakka täältä