Perilla: Venla Härkönen ja Vilma Eloranta

Salista kuuluu iloista puhetta ja musiikkia. Tanssillisen voimistelun ryhmä Perilla treenaa seuran omassa salissa Siekkilässä. On lauantai, ja kello on puoli kaksi. Parituntiset harjoitukset ovat melkein lopussa, ja ryhmän tytöt siirtyvät venyttelemään piiriin. “Seuraavaksi lonkankoukistaja, ja sieltä spagaattiin”, neuvoo ohjaaja. Venyttelyn jälkeen sanotaan heipat, ja lähdetään viikonlopun viettoon.

Mukana ovat myös viidesluokkalaiset Venla Härkönen ja Vilma Eloranta, jotka ovat  molemmat voimistelleet 7-vuotiaasta asti. Venla Härkönen aloitti tanssillisen voimistelun, kun pääsi ystävänsä kautta kokeilemaan lajia. Luistelutaustan omaava Härkönen tykästyi voimisteluun, ja on ollut Perillassa lähes alusta alkaen. “Parasta lajissa on uusien koregrafioiden opettelu”, toteaa Härkönen. Tanssillisen voimistelun ytimessä ovatkin ilmaisua vaativat koreografiat, joiden avulla kerrotaan tarinoita. Tanvo-lyhenteellä kulkevan lajin muita ominaispiirteitä ovat esimerkiksi keskustalähtöisyys, virtaavuus ja luovuus.

Tanssillista voimistelua on mahdollista harrastaa niin kilpa- kuin harrastetasollakin, ja monilla tanvon harrastajilla on taustalla myös muita lajeja. Vilma Eloranta on harrastanut akrobatia- ja rytmistä voimistelua ennen kuin päätyi tanssillisen voimistelun pariin. Eloranta mainitsee harrastuksen parhaiksi puoliksi uuden oppimisen sekä kilpailut, joihin Perilla esiintyvänä ryhmänä vuosittain osallistuu.

Tällä hetkellä seuramme ainoalla tanvo-ryhmällä on suunnitelmissa osalllistua kevätkauden aikana Stara-tapahtumiin ja tanvo-cupin kilpailuihin. Normaalien maanantai- ja keskiviikkotreenien lisäksi ryhmällä on ekstraharjoitukset kerran kuussa. Ylimääräiset harjoitukset mahdollistavat monipuolisemman harjoittelun ja antavat enemmän aikaa hioa esityskoreografiaa.

Perillan voit nähdä esimerkiksi Mikkelissä 28.4. järjestettävässä Stara-tapahtumassa ja seuran kevätnäytöksessä 4.5.