Kirsi Pekki

 

Kirsi Pekin voimistelutaival alkoi 7 vuoden iässä Haukivuoren Naisvoimistelijoissa.
Nykyään MNV:n riveissä oleva Pekki on alakouluaikaisen voimisteluharrastuksen jälkeen kokeillut myös useita tanssilajeja ja akrobatiaa. Aikuisiällä tanssillisen voimistelun pariin päätynyt Pekki kokee lajin omakseen, sillä tanvossa kietoutuvat yhteen hänen kaksi  suosikkiasiaansa: tanssi ja voimistelu. “Voimistelu vaatii tekniikkaa ja tanssi heittäytymistä. Tanssillisessa voimistelussa tarvitaan molempia”, toteaa Pekki ja jatkaa, “Lajissa minua kiehtoo liikkeen yhdistäminen musiikkiin. Parhaimmillaan voi kokea olevansa yhtä musiikin kanssa”.

Niin johtokunnassa kuin ohjaajanakin toiminut Pekki on tällä hetkellä mukana seurassa vapaaehtoisena ja harrastajana. Yhteisöllisyys on Pekille tärkeää myös tanssillisessa voimistelussa, sillä hän mainitsee yhdessä liikkumisen yhdeksi lajin parhaista puolista. Lajin vahvuus on myös se, että harrastamisen voi aloittaa myös aikuisiällä; mukaan voi tulla, vaikkei aiempaa voimistelutaustaa olisikaan. “Sitten voi kehittyä paremmaksi omien tavoitteiden mukaan”, toteaa Pekki.

Pekin parhaat tanvomuistot liittyvät esiintymiseen ja yhdessä tekemiseen. Hän toivookin lajin saavan lisää huomiota: “Toivoisin, että saisimme lajin pariin lisää harrastajia Mikkelin seudulla. Tanvo nimenä saattaa kuulostaa oudolta, mutta ei kannata säikähtää. Toivoisin, että ihmiset uskaltautuisivat kokeilemaan tätä lajia.”