Uusi ilmoittautumiskäytäntö tuo turvallisuutta ja mahdollisuuden vastata nopeallakin sykkeellä asiakkaiden toivomiin jumppamuutoksiin

14.8.2019

Mikkelin Naisvoimistelijoiden ilmoittautumiskäytäntö uudistui aikuisten jumppien osalta syyskauden 2019 alussa. Uudistus on mietityttänyt asiakkaitamme jonkin verran, ja olemme saaneet sekä positiivista että negatiivista palautetta muutoksesta.

Ilmoittautumiskäytännön muutos johtuu monesta eri syystä. Haluamme jatkossakin tarjota turvallista ja laadukasta jumppaa sekä samalla vastata muuttuvan jumppamaailman trendeihin ja vaatimuksiin. Olemme aikaisemmin tarjonneet kausikortilla aikuisille jumppia viikon jokaisena päivänä. Viime vuosina kaupungin tarjoamien salivuorojen määrä on kuitenkin vähentynyt paljon, sillä kouluja on purettu ja osa saleista on käyttökiellossa. Saleistamme on vähentynyt noin kolmasosa, ja tämä aiheuttaa  kilpailutilanteen olemassa olevista vuoroista seurojen välille. Näin ollen myös parhaimpina aikoina olevat vuoromme ovat vähentyneet.

Kun salivuorot eivät ole kohdanneet aikuisjumppareidemme aikatauluja, liikkujien määrä on luonnollisesti vähentynyt. Koko Mikkelin alueella on ollut nähtävissä tilanne että jumppaajat vähenevät ja tarjonta aikuisjumpissa kasvaa. Viime vuosina kaikki aikuisten jumppamme eivät ole olleet enää kannattavia. Jos jatkaisimme kausikorttien parissa meidän tulisi kauden aikana lopettaa jumpat, joissa ei ole tarpeeksi kävijöitä, jotta myös aikuispuoli kattaisi sekä ohjaajakulut, mutta myös esimerkiksi maksamamme teostomaksut musiikista sekä ohjaajien koulutuksien maksut. Kesken kauden lopetetut jumpat eivät kuitenkaan mielestämme ole oikeudenmukaisia heille jumppareille, jotka ovat kausikortin ostaessaan olettaneet saavansa lukujärjestyksen mukaisen tarjonnan. Toinen vaihtoehtomme olisi ollut korottaa hintoja, mutta näimme paremmaksi että jokainen maksaa jumppaamastaan tuntimäärästä oikean hinnan.

Uuden ilmoittautumisjärjestelmän ansiosta voimme myös tarjota joustavammin jumppaajillemme niitä tunteja, joita he haluavat. Kun aikaisemmin jouduimme odottamaan kauden loppuun ennen kuin lukujärjestys pystyi muuttumaan, nyt pystymme reagoimaan heti tilanteeseen. Jos joku jumppa ei kerää tarpeeksi osallistujia, pystymme reagoimaan asiaan heti ilmoittautumisajan loppupuolella ja tuoda tilalle niitä jumppia, joita ihmiset haluavat. Haluammekin, että vähäiset salivuorot palvelet mahdollisimman hyvin mahdollisemman montaa jumppaajaa.

Jumppauudistus soveltuu myös heille, jotka aloittavat liikuntaa tai haluavat liikkua seurassa vähemmän. Pudotimme yksittäisen jumpan hintaa, joka suosii mm. ikääntyviä, jotka haluavat käydä kevennetyssä kuntojumpassa tai Asahissa. Olemme saaneetkin positiivista palautetta ryhmien koon rajoittamisesta. Kun kahvakuulaan on ennen voinut astua sisään kuka vain, tänä kautena maksimimäärä on 30. Tunneilla pystymme paremmin takaamaan osallistujien turvallisuuden, kun kahvakuulia on tilaa heilutella, tuntien sisältö voi olla monimuotoisempaa koska on tilaa liikkua ja ohjaaja pystyy keskittymään paremmin ohjaamiseen ja tekniikkavirheiden pois hiomiseen.

Jokaisella seuramme jonkun jumppamaksun maksaneella on mahdollisuus käydä perjantaisin ja sunnuntaisin kehonhuoltotunnilla maksutta ilman ilmoittautumista. Lisäksi tunneilla, jotka eivät ole täyttyneet ilmoittautumisen yhteydessä, on mahdollisuus käydä kertamaksulla 7€/kerta. Ilmoitamme mitkä ovat näitä ryhmiä syyskuun alussa.

Ymmärrämme, että vuorotyötä tekeville tämä yhteen jumppaan ilmoittautuminen tuo ongelmia osallistumiseen. Haluamme ratkaista asiaa teidän kanssanne yhdessä, ja kuulemme mielellämme kehitysehdotuksia asiasta.

Hyviä jumppahetkiä kaikille!

MNV:n johtokunta